Porodična kuća

Sombor 2016
Porodična kuća projektovana je u gradskom jezgru, a sa namerom da se ostvari što veći komfor i privatnost, povučena je ka središnjem delu parcele.
Porodicna kuca
Investitor
Privatni investitor
Program
Porodična kuća
Mesto
Sombor
Projekat
2016
Izvođenje
Površina
220m2
Investicija
Usluga
Projekat

Centralni deo kuće je dnevni boravak, prostran i svetao, otvoren ka dvorištu sa dve strane. Na njega se, kao jedinstvena prostorna celina, nadovezuju trpezarija i kuhinja, pa na kraju i natkrivena terasa. Prostorije koje zahtevaju veću privatnost orijentisane su ka zadnjem dvorištu, a jedan deo nalazi se na spratu, zajedno sa krovnom terasom nad jednim delom objekta.

Iako je objekat postavljen sa jedne strane uz susednu parcelu, upravo tu se formira manji atrijum, koji doprinosi stvaranju otvorenog i prozračnog ambijenta.

Objekat je projektovan kao sklop jednostavnih kubičnih formi koje se međusobno prožimaju. Arhitektura je lišena suvišne dekoracije, dinamika je postignuta samom geometrijom kuće i kombinacijom različito obrađenih površina, od jednostavnih belih zidova, delova obloženih drvetom do opeke kao materijala karakterističnog za naše podneblje.porodicna-kuca-osnove

Srodni projekti