Rekonstrukcija i adaptacija porodične kuće

Sombor 2015
Rekonstrukcijom i adaptacijom sprata i tavana stare porodične kuće, stvoren je atraktivan stambeni prostor, prilagođen zahtevima savremenog stila života četvoročlane porodice.
06
Investitor
Privatni investitor
Program
Stan
Mesto
Sombor
Projekat
2015
Izvođenje
2016
Površina
225m2
Investicija
Usluga
Projekat, izvođenje i opremanje

Enterijer karakteriše fluidnost međusobno povezanih prostora na gornjem i donjem nivou. Odmah na ulazu otvara se vizura ka gornjem nivou, preko transparentnog stepeništa i galerije.

Poseban kvalitet ambijenta ostvaren je probijanjem novih i povećanjem postojećih otvora na fasadi, čime prostor postaje znatno svetliji.

Dominiraju jednostavne, velike površine, podovi obloženi keramikom, plafoni lišeni suvišne dekoracije. Svedenost u oblikovanju, smiren kolorit sa pojedinačnim akcentima doprinose stvaranju prijatnog stambenog prostora.

Prostor je rasterećen od klasičnih komada nameštaja zahvaljujući ugradnim elementima koji svojom formom doprinose i oblikovanju samih prostorija. Gotovo svi elementi nameštaja dizajnirani su i izrađeni u našoj radionici. Na donjem nivou dominira moderna bela kuhinja, jednostavnih linija i ravnih površina. Drugi akcenat na istom nivou je zid sa TV komodom koji kroz novofrmiran otvor zalazi i u predsoblje.Pre i posle


U prostornoj organizaciji jasna je podela na dnevnu i noćnu zonu:

stan-osnove-pre-posle

Izvođenje
Srodni projekti