Kongresni centar Gradske biblioteke

Sombor 2009
Projekat rekonstrukcije i adaptacije jedne zaštićene zgrade Gradske biblioteke u Kongresni centar sa glavnom salom, prostorom za izložbe, kancelarioje, radionice i kafeom.
kongresni-centar-enterijer
Investitor
Gradska biblioteka
Program
Kongresni centar
Mesto
Sombor
Projekat
2009
Izvođenje
Površina
560 m²
Investicija
Usluga
Projekat

Idejnim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija i adaptacija upravne zgrade i Dečijeg odeljenja gradske biblioteke “Karlo Bijelicki”. Predviđena je rekonstrukcija krova, adaptacija tavana i adaptacija upravne zgrade Biblioteke i Dečijeg odeljenja u Kongresni centar, u svemu u skladu sa uslovima Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Kao programi u okviru Kongresnog centra pojaviće se, pored sale za održavanje promocija, skupova, predavanja, projekcije flmova, niz radionica, škole stranih jezika, obuke, koncerti, forumi, izložbe. Prostor je zamišljen kao multifunkcionalan, sa mogućnošću organizovanja različitih dešavanja.


kongresni-centar-presek-poduzni

Centralni deo zgrade čini sala za predavanja, promocije, projekcije filmova. Moguć je smeštaj 144 osobe – 77 u prizemlju i 67 na galeriji. Pored glavne sale predviđen je prostor za izložbe, radionice, kancelarija, a u prizemlju i priručna garderoba za učesnike kongresa, kao i kafe.

Do prostora u potkrovlju obezbeđena su dva nezavisna stepeništa. U potkrovlju su pored galerije sa gledalištem smeštene dve radne prostorije i kancelarija, odnosno prostorija za prijem organizatora i predavača. Sanitarni čvor obezbeđen je u potkrovlju, osim sanitarnog čvora za lica sa invaliditetom koji se nalazi u prizemlju objekta.Autor projekta je Kosta Mijić, dok je saradnik Relja Ivanić.


Srodni projekti