Omladinski centar

Sombor 2010
Dogradnja zgrade gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” u Somboru savremenim Omladinskim centrom sa letnjom pozornicom u dvorištu.
omladinski-eksterijer
Investitor
Gradska biblioteka
Program
Omladinski centar
Mesto
Sombor
Projekat
2010
Izvođenje
Površina
450 m²
Investicija
Usluga
Projekat

Dogradnja zgrade gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” u Somboru predviđena je u dvorištu sadašnje zgrade biblioteke. Nova zgrada spratnosti P+1 i površine 408 m2 je prostor otvoren za decu i omladinu, u kome će oni rado boraviti, čitati, družiti se, učestvovati u radionicama, sekcijama, uživati u projekcijama. Dvorište biblioteke se leti pretvara u malu letnju pozornicu.


omladinski-enterijer

Prizemlje i galerija sadrže prostor za decu do 10 godina, kao i kutak za bebe sa igračkama, knjigama, prostorom za vežbanje. Na galeriji su računarska mesta i prostor za čitanje knjiga, časopisa i sl. Na prvom spratu i galeriji je omladinska biblioteka u okviru koje korisnici mogu pored čitanja, pogledati projekcije, učestvovati u kreativnim radionicama, koristiti internet.

Prostor je celovit, bez zasebnih prostorija i pregrađivanja, sa mogućnošću prilagođavanja i raspoređivanja nameštaja u skladu sa promenljivim potrebama korisnika.


omladinski-preseci

Autor projekta je Đorđe Mijić, dok je saradnik Vlada Janjatović.


Srodni projekti