Poslovni objekat Terboinox

Sombor 2016
Dogradnjom, rekonstrukcijom i adaptacijom obuhvaćen je proizvodni objekat, koji je prilagođen potrebama skladištenja proizvoda od nerđajućeg čelika. U okviru objekta nalazi se upravni deo, sa kancelarijama i potrebnim pratećim prostorijama za zaposlene, magacin i nadstrešnica.
terboinox_MG_5455-HDR(3)_tn
Investitor
TERBOINOX doo, Sombor
Program
Poslovna zgrada sa magacinom
Mesto
Sombor
Projekat
2016
Izvođenje
2017-2018
Površina
1.450 m2
Investicija
Usluga
Projekat i nadzor

Rekonstruisana magacinska hala svedenog oblika, materijalizovana tamnosivim profilisanim limom, predstavlja neutralnu pozadinu za naglašeni upravni deo objekta, koji formom i savremenim dizajnom jasno ukazuje na poslovni objekat kombinovane namene i prijatnog ambijenta.

Arhitektura upravnog dela zgrade znatno je olakšana zastakljenim prizemnim delom, dok je sprat realizovan kao jednostavna kubična forma od cementno-kompozitnih ploča, sa otvorima koji i prostorije na spratu čine osvetljenim i otvorenim ka spoljnom okruženju.

terboinox_MG_5500-HDR(3)_tn

Pre i posle

Osnovna namera bila je da se u što većoj meri zadrži postojeći fizički okvir i konstruktivni sklop objekta, a da se uz dodavanje novih arhitektonskih elemenata i materijala, objektu potpuno promeni karakter i on postavi u okvir savremene arhitekture.

terboinox-postojece-DSC_8158 terboinox-novo

Enterijer


Terboinox Sombor

Izvođenje & konstrukcijaSrodni projekti