Gastro klub Regionalne Privredne Komore

Sombor 2013
Projekat i izvođenje revitalizacije napuštenog objekta u Gastro klub Regionalne Privredne Komore sa programom kulinarske prezentacije i degustacije.
Gastro_klub_Sombor (1 of 1)
Investitor
Gastro klub Regionalne Privredne Komore
Program
kulinarska prezentacija i edukacija
Mesto
Sombor
Projekat
2013
Izvođenje
2014
Površina
60 m²
Investicija
Usluga
Projekat i nadzor

Zapušteni objekat nekadašnje garaže, koji je zatečen na lokaciji, bio je u ruiniranom stanju. Projektom je šredviđena njegova rekonstrukcija, adaptacija i konverzija od prostora koji se ne koristi u zajednički Srpsko-mađarski gastronomski poslovni klub Regionalne Privredne Komore sa progaramom kulinarske prezentacije i degustacije. Deo sredstava za realizaciju projekta je obezbeđen iz EU fondova.

Gastro_klub_Sombor (6 of 10)

Koncept je bio da se objekat uvede u XXI vek, tj. da mu se da nota modernosti, a da se pri tome ne izgubi osećaj da objekat pripada graditeljskom nasleđu. Ova ideja o tzv.”recikliranju” prostora danas je veoma popularna u svetu arhitekture.

Nisko rastinje, u vidu lavandi i začinskog bilja, posađeno uz ulaz dodatno doprinosi stvaranju pozitivnog vizuelnog ugođaja


Enterijer

Gastro_klub_Sombor (4 of 10)

Valorizacijom je utvrđeno da su bačvasti svodovi u zoni plafona, elementi od značaja i da ih treba zadržati i istaći. Uvođenjem modernih komada nameštaja, te interesantnog minimalističkog osvetljenja u vidu visilica,ovaj prostor je postao tekovina savremenih tendencija u dizajnu enterijera. Lako pokretni stolovi pružaju mogućnost da se prostor organizuje na različite načine u skladu sa potrebama korisnika-rad, prezentacije ili degustacije kulinarskih specijaliteta. Mobilni i nepokretni elementi enterijera čine jedinstvenu celinu i međusobno se dopunjuju.


Izvođenje

Izgled objekta pre, u toku i posle radova


Gastro_klub_Sombor_construction (5 of 8)
Gastro_klub_Sombor_construction (6 of 8)
Gastro_klub_Sombor (1 of 1)Srodni projekti