28.03.2014.

Domus Arhitekti na 36. Salonu arhitekture u Beogradu

_MG_5928

_MG_8397

Somborski Arhitektonski atelje „Domus” izložio je četiri rada na najznačajnijoj žiriranoj arhitektonskoj izložbi u Srbiji, koja ove godine obeležava četrdesetogodišnjicu postojanja. Od 264 prijavljena rada iz zemlje i regiona, za izlaganje je odabrano 114 radova, od čega čak četiri projekta Domus tima, čime je on najzastupljeniji izlagač.

U kategoriji arhitekture prikazan je projekat dogradnje Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ – Omladinski centar. Dogradnja Omladinskog centra uz objekat sadašnje zgrade Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” u Somboru je predviđena u dvorištu i po etažama povezana sa postojećim objektom.

U konkurenciji konkursnih projekata izložena su dva rada somborskog „Domusa“: Međunarodni arhitektonski konkurs za „Collider activity center”, sportsko-poslovni objekat u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, čiji autori su Kosta Mijić, Vlada Janjatović i Marijana Bogovac, te Konkurs za tri javna gradska prostora na teritoriji beogradske opštine Stari grad – skver kod kafane „Stara Hercegovina” autora Đorđa i Olgice Mijić, koji je dobio 3. nagradu.

Arhitektonski atelje „Domus” je u kategoriji studentskih radova na 36. Salonu arhitekture izložio završni master projekat „Teorijski model jedinice kompaktnog demokratičnog grada primenjen na lokaciju Kosančićev venac u Beogradu”, čiji autor je Katarina Mijić, stipendista „Domusa“, trenutno student master II studija arhitekture na ENSA Paris-Belleville u Francuskoj.


Publikacija Salona