Proizvodna hala Mara

Sombor 2011
Porodično vođena renomirana firma u oblasti proizvodnje smrznutog testa prerasla je postojeće prostorne kapacitete. U cilju povećanja obima i efikasnosti proizvodnje projektovali smo novi proizvodni objekat sa upravnom zgradom u Industrijskoj zoni Sombora.
hala-Mara-izgradnja (6 of 8)
Investitor
MARA d.o.o.
Program
Proizvodna hala
Mesto
Sombor
Projekat
2011
Izvođenje
Površina
2.750 m²
Investicija
Usluga
Projekat i izvođenje

Proizvodna hala ukupne neto površine 2 700 m2, sa pogonom za proizvodnju smrznutih testa, pekarskih i poslastičarskih proizvoda, pratećim magacinskim prostorima, hladnjačom i upravnim delom gradi se u industrijskoj zoni Sombora.

Objekat oblikovno predstavlja jedinstvenu celinu sa naglašenim upravnim delom. Funkcionalno rešenje optimalno podržava proces proizvodnje u skladu sa HACCP standardom.

Konstruktivni sistem je skeletni, montažni. Savremeni materijali korišteni za unutrašnju i spoljnu obradu zahtevaju minimalno i jednostavno održavanje, a obezbeđuju optimalne uslove u objektu.

Pojačana termoizolacija uz efikasnu zaštitu staklenih površina od sunca stvara povoljne mikroklimatske uslove u radnom prostoru i doprinosi smanjenju potrošnje energije za grejanje i hlađenje.


hala-Mara-izgradnja (2 of 8)

Autori projekta su Đorđe i Olgica Mijić, dok je saradnik Marijana Bogovac.


Srodni projekti